Nøgler og låse

Ved overtagelse af lejlighed skal køber have overdraget alle relevante nøgler til både lejlighed og ejendom af sælger.

Andelshaver er selv ansvarlig for nøgler og låse til egen lejlighed, medmindre der benyttes speciel nøglecylinder tilpasset de blå systemnøgler, der kun kan bestilles gennem bestyrelsen (mere herom senere på siden). Låse/nøgler til eget loft/kælderum samt postkasse er ligeledes andelshavers ansvar.

På ejendommen benyttes to nøgler til at komme rundt med – en blå systemnøgle samt en ‘standard’ nøgle. Konstateres en dør ikke at lukke/låse ordentligt på ejendommen, så informer meget gerne vores gårdmand Birk herom (se kontaktsiden).

Den blå systemnøgle benyttes til porten, både for- og bagtrappedøre samt vaskeriet

‘Standard’ nøglen benyttes til indgangsdøre til loftsrum (via køkkentrapper)

Systemnøgler

De blå nøgler (til port, for- og bagtrapper samt vaskeri) er systemnøgler, og ekstranøgler kan kun bestilles gennem bestyrelsen. Benyt formularen her på siden eller skriv selv en mail til bestyrelsen, hvor følgende er oplyst.

 1. Navn
 2. Adresse (hvilken opgang/nummer du bor i)
 3. Andelsnummer
 4. Nøglemærkning (de to bogstaver angivet nedenunder systemnr. ER-2*** på nøglen, fx “AA”)
 5. Ønsket antal nøgler (vejl. pris ca. 211,25 kr. pr. stk. inkl. moms., juli 2021)

Bestyrelsen og vores gårdmand håndterer det praktiske med bestilling hos låsesmeden samt videreformidling af nye nøgler til beboer. Leveringen af de nye nøgler sker til andelshavers postkasse, medmindre andet er aftalt. Prisen for en nøgle er vejl. ca. 211,25 kr. pr. stk. inkl. moms. (juli 2021), og beløbet opkræves via vores administrator gennem boligafgiften. Nøglecylinderen i låse til de enkelte lejligheder kan tilpasses systemnøglen, så denne både kan benyttes til ejendommen og egen lejlighed. Andelshavere kan selv bestille disse hos Låse-Specialisten på Vigerslev Allé 19, 2500 Valby for egen regning. En ny cylinder til låsen er af låsesmeden oplyst at koste 925 kr. (per marts 2018). Hvis der skal bestilles nye nøgler i forbindelse med udskiftningen, skal disse bestilles via bestyrelsen (bestilling af nøgler kræver autorisation). For mere information henvises der til låsesmeden.

Formular til bestilling af systemnøgler

  ‘Standard’ nøgler til ejendommen

  ‘Standard’ nøglerne til loftdøre via køkkentrapper er ikke systemnøgler og kan ikke bestilles gennem bestyrelsen.

  Ønskes en ekstranøgle skal der rettes direkte henvendelse hos en låsesmed i stedet, der kan lave en kopi af din nuværende nøgle. Er sidste nøgle bortkommet eller for slidt, må der rettes henvendelse til en anden beboer i foreningen for at låne en nøgle til at få lavet en kopi.

  Tip

  Loftdørene åbnes ved at dreje nøglen til venstre. Driller låsen, så prøv følgende: Indsæt nøglen og træk den en smule ud indtil nøglen kan dreje til højre. Drej dernæst nøglen helt til venstre for at åbne døren.

  Elektronisk nøgle (Bekey)

  I alle opgangsdøre er det elektroniske nøglesystem Bekey blevet installeret af Københavns Kommune i 2020. Med en nøgle-app på mobiltelefonen kan hjemmeplejen og lign. fremover låse dørene op uden brug af fysisk nøgle. Ordningen giver også mulighed for at postvirksomheder, reklamebude, avisdistributører, vareudlevering, leverandører af måltidskasser m.fl. kan få adgang, hvis der indgås aftale herom.

  Ordningen finansieres helt af Københavns Kommune på nuværende tidspunkt og omfatter derfor kun kommunale services og lign. Foreningen skal indgå aftale med Bekey med egen finansiering, hvis systemet skal omlægges til at beboere også kan benytte dette i privat sammenhæng, hvilket vil kræve godkendelse på generalforsamling først.